Česká turistka neprežila 150-metrový pád

07.07.2011 Liptovský Mikuláš

Ilustračné foto: SITA
POPRAD 7. júla (WEBNOVINY) – Pod Ostrým Roháčom v Západných Tatrách zahynula dnes popoludní 64-ročná česká turistka.

Prostredníctvom tiesňovej linky nahlásili českí turisti pád ženy zo sedla medzi Ostrým Roháčom a Plačlivým smerom do Jamníckej doliny.

Žena utrpela pri asi 150-metrovom páde zranenia, ktorým podľahla. Možnou príčinou nešťastného pádu mohla byť kombinácia silného vetra a mokrého terénu. Sneh, ktorý napadol pred tromi dňami sa pomaly topí, preto sú mokré trávy aj skaly, skaly sú zrána ešte aj omrznuté.

Do akcie bolo okamžite nasadených desať profesionálnych záchranárov Horskej záchrannej služby zo Západných Tatier a piati dobrovoľní záchranári. Po príchode na miesto nešťastia ženu pripevnili na nosidlá, spustili v šikmom teréne pomocou statického lana a následne transportovali do ústia Jamníckej doliny. Telo odovzdali záchranári polícii z Liptovského Hrádku a pohrebnej službe.

Za posledné týždne je to už druhý smrteľný prípad z toho istého sedla. Podobný prípad sa stal 2. júna, keď tam našli 31-ročného muža bez známok života taktiež po asi 150-metrovom páde. Informácia je z webovej stránky Horskej záchrannej služby.
 

Vyberte región